Vierde team degradeert na dramatische wedstrijd

Keesje Tippel won keurig

SLIEDRECHT – Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht is na een dramatische wedstrijd tegen naaste concurrent RSR/Ivoren Toren 4 gedegradeerd naar de derde klasse van de RSB-competitie. Na de verrassende promotie van vorig seizoen lukte het team van teamleider Jaap Euser net niet om zich te handhaven. Na een spannende wedstrijd kwamen de Rotterdammers met 3,5-4,5 met de schrik vrij.

Aanvankelijk zag het er goed uit, want op veel borden was er Sliedrechts overwicht of groot voordeel. De eerste remise werd geboekt door Peter Vis, die tegen de op papier sterkere tegenstander een degelijke partij speelde met een halfje tot logisch gevolg.

Kopman Frank Stoute was niet in vorm en werd langzaam maar zeker naar de verrassende nul gespeeld. Die achterstand werd snel goed gemaakt door wandelmaat Kees van der Does, die een fraaie winst boekte.

André speelde een wisselvallige partij

Daarna sloeg het noodlot toe. André van Dieën wist een twee stukken voorsprong net tot winst te spelen en moest uiteindelijk in remise berusten.

Yaro van Beest kwam goed uit de opening, maar zag pionverlies over het hoofd en werd vervolgens keurig uitgetikt.

Jaap Euser speelde een goede partij, won een pion, won een stuk en had veel meer tijd. Vervolgens greep hij enorm mis en kwam door eeuwig schaak nog met de schrik vrij.

Invalster Luana Mensing had het de gehele partij zwaar, maar ze vocht voor wat ze waard is en dat was genoeg om het ingewikkelde eindspel naar remise te spelen.

Luana knokte zich naar remise

Henk Prins won al snel een pion en leek naar een eenvoudig zege af te stevenen. Plots gaf hij een stuk weg en stond dik verloren om vervolgens zijn kansen te grijpen om in een gewonnen eindspel terecht te komen. Daar ging het vervolgens weer mis, waardoor de problemist in remise moest berusten.

De nipte nederlaag betekent dus degradatie voor het vierde team, dat volgend seizoen op jacht gaat naar eerherstel hebben de spelers beloofd.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie