Nathanaël Spaan wint Sliedrechts Vakantietoernooi 2018

De winnaar Nathanael Spaan

SLIEDRECHT –  De slotavond eindigde zoals de organisatie het graag wil zien! Spannend dus! Tot op het laatste moment bleef het spannend in alle groepen. Uiteindelijk is het derde Vakantietoernooi gewonnen door Nathanaël Spaan.  Hiermee is hij de opvolger van Rembrandt Bruil (2017) en Rik de Wilde (2016).

Opnieuw veel lekkere hapjes

Opnieuw was het gezellig druk in “ De Havik”  en waren veel schakers uit de regio weer naar Sliedrecht gekomen voor de laatste 3 ronden van 2018.  Uiteraard was ook het barteam weer aanwezig en zorgde weer voor lekkere hapjes en de rijk gevulde prijzentafel stond klaar.  Maar er moest natuurlijk ook geschaakt worden.

 

Tobias werd derde

Peter van den Bergh op onderling resultaat tweede

De prijzen

Christiaan Blom won groep 3

In Groep 1 wist dus uiteindelijk Nathanaël Spaan te winnen.  Winst tegen Jorik Klein zorgde voor een mooie uitgangspositie, maar in de voorlaatste ronde verloor hij van Tobias Dekker.  Toen leken de beste kansen voor Peter van den Bergh en Tobias, maar beiden verloren uiteindelijk van een ontketende William Gijsen. Hierdoor stonden uiteindelijk Nathanael en Peter na 18 ronden exact gelijk.  Maar gelukkig brengt dan altijd een goed toernooireglement uitkomt.  De 3e(!) tiebreak regel was een beslissing op onderling resultaat.  En die was gewonnen door Nathanael.  Een terechte winnaar dus.  Peter en Tobias stonden ook op het podium, terwijl Hans Klein door een uitstekende slotavond de 4eplaats opeiste, vlak voor William Gijsen die door zijn overwinningen net de top 5 binnensloop.

In Groep 2 oversteeg Yaro van Beest zichzelf.  Opnieuw wist hij mooie overwinningen te boeken en zo uiteindelijk Joost Stoker voor te blijven.  Hier werd het podium gecompleteerd door John van Waardenberg.  Luana Mensing (vorig jaar nog winnaar van Groep 3) werd nu 4e, terwijl Louis Rutgers door een uitstekende slotavond de 5eplaats pakte.

Groep 3 was mogelijk nog spannender.  Tot op het allerlaatst was onduidelijk wie hier de winst zou pakken, maar uiteindelijk was dit een prooi voor het Papendrechtse jeugdtalent Christiaan Blom, die de Sliedrechtse jeugdkampioen Arie van der Starre achter zicht liet. Sami Al Yassin eindigde 3e, net voor wedstrijdleider Mark van Hulst die een uitstekend toernooi speelde. Op de 5e plaats eindigde Koos van den Berg, die op tie-breaks Luc Leendertse, Marcel Klein en Cees Moes net voorbleef.

Na een mooie prijsuitreiking was het dan toch echt voorbij.  De derde editie van het Sliedrechts Vakantietoernooi is voorbij! Een mooie winnaar, ruim 90 deelnemers en veel plezier.  De organisatie dankt alle deelnemers en medewerkers.

Tot volgend jaar!

Voor alle standen en uitslagen: klik hier

Voor alle statistieken:klik hier

Voor alle foto’s: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord